The Heritage Monitor
menu
De Open Monumentendag van afgelopen weekend – met het thema Kunst & Ambacht – was een groot succes. Op basis van een eerste inschatting waren er – net als vorig jaar – ruim een miljoen bezoekers. Daarmee blijft de Open Monumentendag één van de grootste culturele evenementen van Nederland.

De landelijke Stichting Open Monumentendag is uitermate tevreden over het aantal en over het verloop van de dag. Het thema Kunst & Ambacht sprak een brede publieksgroep aan; jong en oud heeft twee dagen lang kunnen genieten van monumenten, verhalen, kunst en ambacht.

Bezoekers konden op allerlei manieren kennismaken met Kunst & Ambacht tijdens de 29ste Open Monumentendag. In totaal waren er circa 5.000 monumenten gratis opengesteld met fraaie interieurs, toepassingen van vakmanschap en activiteiten met en door kunstenaars en ambachtslieden. Er waren demonstraties, workshops, tentoonstellingen, atelierroutes, historisch theater, muziekuitvoeringen, modeshows, en er was ook veel voor kinderen te doen. Opvallend was dat er dit jaar meer gezinnen met jonge kinderen waren en meer jongeren, meer bezoekers van buiten de eigen gemeente en meer toeristen.

Lees hier het hele artikel.

 

Bron: www.openmonumentendag.nl

Vakgebieden: