The Heritage Monitor
menu
Op donderdag 15 oktober is de tweede nieuwsbrief Up2Date van Erfgoedmonitor.nl verstuurd aan de stakeholders, beleidsmakers en andere relaties uit het werkveld. Ditmaal niet op basis van Infographics, maar vooral met achtergrond- en gebruikersverhalen ter inspiratie: Hoe wordt de monitor gebruikt? Gebruiker van het eerste uur Wietske Dubelaar van het steunpunt Archeologie en Monumenten in Utrecht vertelt ons erover. Hoe komen cijfers tot stand en welke methodieken liggen ten grondslag aan het monitoren? Robert Berkovits en Machteld Linssen geven ons een kijkje achter de schermen.
 
Ook is er een artikel over de eerste bijeenkomst van de  'Gebruikersgroep Erfgoedmonitor.nl'. De oproep van 9 maart 2015 voor deelname aan een testpanel heeft een flink aantal reacties opgeleverd van in- en externe professionals die willen meedenken over hoe de monitor nóg beter kan aansluiten bij de behoeften en wensen van gebruikers.
 
In deze tweede editie van Up2Date doet Erfgoedmonitor.nl opnieuw een oproep, dit maal aan beleidsmakers van gemeenten, provincies en steunpunten. Erfgoedmonitor.nl wil op donderdag 19 november 2015 graag met hen brainstormen over welke specifieke ideeën en wensen zij hebben ten aanzien van de monitor. en waardoor we deze nog beter kunnen laten aansluiten op hun informatiebehoefte. Voor inschrijving en meer informatie zie het nieuwsbericht op Erfgoedmonitor.nl.
 
Kortom, Erfgoedmonitor.nl is volop in beweging!