Archeologische depots - aantal vondsten in expositie
De archeologische depots exposeerden in 2018 in totaal zo'n 74.000 bodemvondsten. Het Nationaal Depot voor Scheepsarcheologie, ingericht als open depot, had de meeste objecten intern in expositie (ca. 26.000). Het Noordelijk Archeologisch Depot (NAD) te Nuis exposeerde met 7.520 vondsten de meeste objecten extern.
Bovenstaande grafieken tonen hoeveel objecten van de provinciale en gemeentelijke archeologische depots in 2018 geëxposeerd zijn, dat wil zeggen ‘zichtbaar' gemaakt voor het publiek, zowel in interne expositieruimten als extern in bijvoorbeeld musea.
Nationaal Depot voor Scheepsarcheologie (NDS) meeste objecten in expositie
Het NDS had in 2018 van alle depots de meeste objecten in expositie (25.785). Dit depot is ingericht als 'open depot' en had derhalve ook van alle depots de meeste objecten in eigen huis geexposeerd, 25.000. De depots van Einhoven/Helmond (4.600) en van Bergen op Zoom (2.500) waren daarna de grootste interne exposeurs.
Het NAD Nuis had van alle depots de meeste objecten extern in expositie, 7.500, gevolgd door Noord-Holland (3.000). De overige depots hadden maximaal zo'n 1.381 (Zuid-Holland) objecten extern geexposeerd.
Van het depot van Limburg zijn over het aantal extern geëxposeerde objecten geen gegevens beschikbaar. 1 Provinciaal depot en 5 gemeentelijke depots beschikken niet over interne expositieruimte.
Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) - enquête
31 December 2018
Meetfrequentie: jaarlijks
De gegevens zijn verzameld middels een enquête die de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed heeft gehouden bij 10 provinciale archeologische depots, 1 Nationaal Depot voor Scheepsarcheologie en 29 gemeentelijke archeologische depots.
Vanaf 2014 worden de cijfers van de meeste indicatoren jaarlijks door de depothouders zelf bijgehouden en geactualiseerd. Alleen de indicator met betrekking tot de beschikbare opslagruimte van de depots en de indicator betreffende het aantal verpakkingseenheden en records binnen de depots zullen eens in de vijf jaar worden geupdate.